19 april 2022
20:15

Älvängens IK

Referat: Mossens BK - Älvängens IK

Det finns väl knappast något värre än hederssamma förluster. Att efter en fantastisk genomförd första halvlek där vi är det bättre laget stå i pausvilan med ett 0-2 underläge. Men detta är seniorfotboll, vid minsta lilla tveksamhet så blir vi straffade och det rejält. Men man måste se det större än så här. Det är inte det rutinerade topplaget Mossens BK vi skall vinna mot detta år. Men vi skapar egentligen tillräckligt med målchanser för att vinna matchen om vi hade satt försvarsspelet till hundra procent. Vi har efterlyst ett kantspel och det hade vi helt plötsligt denna kväll. Försvarsspelet är riktigt bra förutom vid de två tillfällen i första halvlek då motståndarna gör målen. Att luften sen gick ur laget efter första halvlek är inte så konstigt och att vi tappar ju längre matchen lider för att orken tryter.
Här gäller det att bortse från det missvisande resultatet 4-0 och se det i ett större perspektiv. Se alla fina insatser från spelarna denna kväll. Se slitet och viljan som fanns. Nu blir det ytterligare en tuff match på söndag, men lika bra att ta de här två tuffa matcherna direkt så är det gjort.

Mossens BK-ÄIK dam 4-0 (2-0)